Через обстріли в Донбасі один військовий отримав поранення

Протягом доби 12 червня бойовики російських гібридних сил 12 разів порушили режим припинення вогню, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил. Внаслідок обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення.

«Агресор обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 міліметрів та 82 міліметри, а також, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Застосовуючи штатне озброєння, українські воїни своєчасно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем змушували противника відмовитись від продовження обстрілів», – йдеться в зведенні.

 

Зокрема обстрілів зазнали позиції українських військових поблизу Широкиного, Водяного, Мар’їнки та Авдіївки.

«В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» по опорних пунктах українських воїнів неподалік Луганського противник чотири рази, впродовж доби, відкривав вогонь із мінометів калібру 120 міліметрів і 82 міліметри, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поруч з населеним пунктом Кримське окупанти застосували міномети 82 калібру, автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю», – повідомляє штаб.

Від початку доби з боку російських бойовиків зафіксували три обстріли, ніхто з українських військових не постраждав.

Читайте також: «Ставали на коліна, та їх не пустили»: російські гібридні сили не пускають людей у Донецьк і Луганськ (рос.)

Незаконні збройні угруповання «ДНР» та «ЛНР», своєю чергою, звинуватили Збройні сили у обстрілі окупованої території.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 000 до 13 200 людей.

 

коментарі: