Бойовики стріляли 11 разів за попередню добу – штаб

Незаконні збройні формування 11 разів за добу порушили режим припинення вогню протягом доби 22 лютого, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

Обстріли, в тому числі із застосуванням мінометів калібру 120 та 82 міліметри, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, зафіксували в районах Мар’їнки, Новомихайлівки, Старогнатівки, Красногорівки, Лебединського, Водяного та Гнутового.

«У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник здійснив три обстріли по нашим позиціям, а саме: два рази неподалік Кримського – з мінометів калібру 82 міліметри ворог випустив 20 мін; у районі населеного пункту Новолуганське – з мінометів калібру 82 міліметри – 10 мін, а також вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», – зазначають у штабі.

Читайте також: «Ніхто не просунувся вглиб»: що відбувається на лінії розмежування після загострення​

Напередодні один український військовий отримав поранення внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої. Про втрати внаслідок обстрілів 22 лютого штаб не повідомляє.

Незаконні угруповання «ЛНР» та «ДНР», своєю чергою, звинувачують українську армію в обстрілах окупованих ними територій 22 лютого та вранці 23 лютого.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

 

коментарі: