Ситуація з коронавірусом: Зеленський пообіцяв особистий контроль за евакуацією українців

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв особисто контролювати процес евакуації українців, які виявили бажання повернутися в Україну з уражених новим коронавірусом територій.

«Ми привеземо всіх наших громадян, а ми обов’язково привеземо їх додому, тому що це наш обов’язок – конституційний та взагалі людський. Я привезу їх особисто в Конча-Заспу в особняки», – сказав Зеленський, додавши, що має на увазі «особняки» політиків, які буцімто виступають проти евакуації.

Президент, щоправда, не уточнив часові рамки повернення українців з-за кордону і про яку черговість та територіальну складову повернення йдеться (з китайської провінції Хубей чи з порту Йокогама в Японії, де на карантині стоїть круїзний лайнер – ред.).

Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко напередодні повідомив, що громадяни України та інших країн (49 українців і 25 іноземних громадян – ред.), яких евакуюють із китайської провінції Хубей, прибудуть до України в четвер, 19 лютого. За його словами, літак за українцями має вирушити 18 лютого.

Станом на ранок 18 лютого, кількість підтверджених випадків хворих на коронавірус в Китаї перевищила 72 тисячі, померли 1868 людей.

Раніше МОЗ України повідомляло про відсутність лібораторно підтверджених випадків інфікування новим коронавірусом в Україні.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

коментарі: