Держкіно оголосило дату прем’єри історичного екшена «Захар Беркут»

Історичний екшн «Захар Беркут» режисера Ахтема Сеітаблаєва вийде в широкий український прокат 10 жовтня 2019 року, повідомила 19 вересня прес-служба Держкіно.

«Вітаю об’єднання зусиль провідних учасників медіаринку, які працюватимуть разом заради успіху прокату «Захара Беркута». Для креативних індустрій вже давно є хибною теза про те, що попит народжує пропозицію. Завжди пропозиція народжує попит, бо люди не можуть хотіти того, про що вони не знають. Їм треба розповідати про українські фільми: успішний прокат картини не в останню чергу залежить від правильно вибудованої промокампанії. Сподіваюсь, що осучаснена екранізація одного з найвідоміших творів української літератури матиме значний успіх у глядача», – сказав голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Зйомки «Захара Беркута» пройшли на Закарпатті і в Київській області влітку цього року.

Раніше повідомлялося, що до знімальної команди історичного екшена «Захар Беркут», що створюється компаніями Kinorob і Cinema Day за підтримки Державного агентства України з питань кіно, приєдналися голлівудські колеги. Разом із режисером Ахтемом Сеітаблаєвим як співрежисер над стрічкою працює Джон Вінн.

Продюсерами проекту з американської сторони виступають Джефф Райс, Юрій Карновський і Раджа Коллінз. За всю творчу і змістову частину «Захара Беркута» відповідає українська команда, голлівудські партнери забезпечують комунікацію з міжнародним акторським складом і допомагають з просуванням фільму на північноамериканському ринку.

коментарі: