Українсько-італійський фільм «Ізі» здобув премію у Венеції

Українсько-італійський фільм «Ізі» здобув премію Kineo Diamond Award на 75-му Венеційському міжнародному кінофестивалі, повідомив 2 вересня голова Держкіно Пилип Іллєнко.

«Сьогодні українсько-італійська стрічка «Ізі» була відзначена премією Kineo Diamond Award у Венеції. А так усе починалося три роки назад. Це був перший підписаний мною як головою Держкіно контракт на створення нового фільму, і вдалося це зробити лише через рік і три місяці роботи на посаді!» – вказує Іллєнко і додає у Facebook фотографію з авторами фільму.

Фільм розповідає про 40-річного італійця-невдаху на ім’я Ісідоро, який на прохання брата везе із Італії у високогірне карпатське село труну із тілом загиблого на будівництві українського заробітчанина. Світова прем’єра стрічки відбулася на 70-му міжнародному кінофестивалі у Локарно 2017 року.

Фільм «Ізі» режисера Андреа Маньяні на 58% профінансувала Україна (Держкіно та виробнича компанія Fresh Production), на 42% – Італія (міністерство культури країни та регіональний аудіовізуальний фонд Фріулі – Венеція – Джулія).

коментарі: