В Києві пройде військовий парад до Дня Незалежності

Сьогодні, 24 серпня, в День Незалежності України в Києві пройде військовий парад. 

В урочистостях візьмуть участь 4500 військовослужбовців та 250 одиниць військової техніки. В тому числі кияни зможуть побачити зразки озброєння, яке наразі перебуває на етапі державних випробувань. 

Вперше на параді крокуватимуть представники 24 підрозділів Збройних сил, а також Держприкордонслужби, СБУ, Нацгвардії, ДСНС.

Міністр оборони Степан Полторак повідомив, що парад буде присвячений не тільки 27 річниці незалежності, а й 100-річчю відновлення української державності. 

Дивіться трансляцію параду в ефірі Радіо Свобода: 

Відповідаючи на питання про доцільність військового параду Степан Полторак висловив думку, що урочиста хода необхідна і для самих військових, і для суспільства. 

«На фронті більшість людей не бачить, що відбувається. Ми знаємо, що наш військовий захищають нашу країну. Але те, в якому стані він знаходиться, народ України може побачити в тому числі і на військовому параді. Це дуже важливо для кожного військового, тому що це свого роду звіт перед суспільством, в якому стані ми знаходимось», – заявив міністр. 

Пройдіть тест Радіо Свобода до Дня Незалежності: Який ви президент України?

11 квітня Президент України Петро Порошенко доручив на День Незалежності провести військовий парад у центрі Києва, видавши відповідний указ.

Напередодні в Україні відбулися урочистості з нагоди Дні державного прапора. Підняття державного прапора з участю президента України 23 серпня 2018 року вперше відбулося не в столиці Києві, а в Дніпрі.

За словами глави держави Петра Порошенка, таке рішення було ухвалене, тому що саме на межі Дніпропетровської області стався «корінний злам» у гібридному протистоянні на Донбасі та були зруйновані перспективи створення так званої «Новоросії». Прапор підняли на найвищий флагшток серед українських міст – 72 метри.

коментарі: