Український футболіст не повернувся до прапора Росії перед матчем, пояснивши, що молився – ЗМІ

Український футболіст Віталій Федорів не повернувся в бік прапора Росії перед матчем у Сочі 18 серпня, пізніше пояснивши, що молився у момент звучання гімну, повідомляє Meduza.

Увечері 18 серпня відбувся футбольний матч між командою «Нижній Новгород», у якій грає український футболіст Віталій Федорів, та командою «Сочі». Перед початком гри під час виконання гімну футболісти обох команд повернулися обличчям до прапора Росії.

Український захисник Віталій Федорів продовжив стояти обличчям до трибуни. Це спричинило обурення в соцмережах і російських ЗМІ.

19 серпня прес-служба футбольного клубу з Нижнього Новгорода пояснила, що українець не виявляв цим неповагу до росіян, а просто молився безпосередньо в момент звучання гімну. Федорів заявив, що як віруюча людина перед кожною грою промовляє на полі слова молитви.

«Моє глибоке переконання в тому, що спорт поза політикою. З повагою ставлюся до гімну та прапору будь-якої країни. Прошу не шукати в моїх діях нікого політичного підґрунтя», – сказав гравець.

Віталій Федорів раніше грав за київське «Динамо», а також за «Говерлу», «Олімпік» та «Кривбас». Два матчі він зіграв за національну збірну України. Контракт з російським клубом з Нижнього Новгорода гравець підписав у лютому 2018 року.

коментарі: