Рейтинг найбільш комфортних для життя міст від Economist: Київ поліпшив позиції

Київ опинився на 118 місці у рейтингу найбільш комфортних для життя міст журналу The Economist, поліпшивши свою позицію від минулого року, коли входив у десятку найгірших.

Дослідження проводили експерти аналітичного підрозділу журналу The Economist – The Economist Intelligence Unit. Вони оцінювали 140 міст за такими головними параметрами, як стабільність, охорона здоров’я, культура, довкілля, освіта й інфраструктура. Загалом місто могло набрати максимум 100 балів. Київ отримав 56,6 бала.

«За останні 12 місяців Київ відчув значне поліпшення життєздатності, що відображає економічне зростання і відносну політичну стабільність, незважаючи на конфлікт на Донбасі», – зазначають автори звіту.

У рейтингу також вказано, що протягом останніх п’яти років Київ продемонстрував одне з найстрімкіших знижень позицій – 12,6%.

Перше місце в цьогорічному рейтингу посіла столиця Австрії Відень. На другому – австралійський Мельбурн, на третьому – японська Осака. До першої десятки також увійшли Калгарі (Канада), Сідней (Австралія), Ванкувер і Торонто (Канада), Токіо (Японія), Копенгаген (Данія) й Аделаїда (Австралія).

У десятку найменш комфортних для життя міст увійшли: Дакар (Сенегал), Алжир (Алжир), Дуала (Камерун), Тріполі (Лівія), Хараре (Зімбабве), Порт-Морсбі (Папуа Нова Гвінея), Карачі (Пакистан), Лагос (Нігерія), Дака (Бангладеш). Замикає рейтинг Дамаск у Сирії, де сім років триває громадянська війна.

Минулого року в цьому рейтингу Київ опинився у десятці найменш комфортних для життя міст – зі 140 проаналізованих міст столиця України опинилася на 131-му місці.

 

 

коментарі: