Суд в Ужгороді заарештував підозрюваного у підпалі угорського центру до 2 травня

Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у підпалі офісу Товариства угорської культури Закарпаття Олександру Білобородьку – тримання під вартою без визначення застави до 2 травня, передає кореспондент Радіо Свобода.

Рішення суду оголосила суддя Ірина Шепетко, вона також зазначила, що фігурантам справи було змінено підозру із частини 2 статті 194 Кримінального кодексу (умисне знищення або пошкодження чужого майна) на статтю 258 – терористичний акт.

«Запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту, застави, взяття на поруки не можуть бути застосовані до осіб, які підзроюються чи обвинувачуються у вчиненні злочину передбачені статтею 258», – зазначила суддя.

На сьогодні підозру вручено трьом особам, яких звинувачують у вчиненні підпалу офісу Товариства угорської культури Закарпаття. Двох з них затримано: Олександра Білобородька та Володимира Кондратенка.

5 березня голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що правоохоронці затримали людей, підозрюваних у тому, що в ніч на 27 лютого підпалили офіс Товариства угорської культури Закарпаття, а також встановили особу організатора нападу на угорський центр в Ужгороді. За його даними, це – співробітник «міністерства держбезпеки» (МГБ) невизнаного Придністров’я, який одразу після вчинення злочину «втік додому».

За останній час із Товариством угорської культури було пов’язано два інциденти: напади на будівлю датуються 27-м і 4-м лютого.

Національна поліція України розкрила обидва злочини, повідомив 4 березня голова Нацполіції Сергій Князєв. Як написав він у фейсбуці, загалом п’ять осіб затримано, імовірний організатор-іноземець перебуває у розшуку.

 

 

коментарі: