Двоє співробітників НАК “Нафтогаз України” згадуються в так званих “Панамських документах”

panama-papers

Двоє співробітників Національної акціонерної компанії (НАК) “Нафтогаз України” згадуються в так званих “Панамських документах”, проте ці особи не порушували закон і правила компанії. Про це заявляє керівництво “Нафтогазу” зі зв’язків з громадськістю.

“Внутрішня перевірка не виявила в цих випадках порушення внутрішніх положень “Нафтогазу” або конфлікту інтересів, пов’язаного з роботою цих співробітників в групі “Нафтогаз”. Компанія продовжує аналіз переліку осіб, згаданих в панамських документах, і поінформує про результати”, – запевнили в компанії .

Одним з фігурантів “Панамських документів” виявився заступник голови правління Сергій Коновець. За даними “Нафтогазу”, Коновець є міноритарним співвласником холдингової компанії Kvassir Global inc., зареєстрованою на Британських Віргінських островах в 2009 році.

“Діяльність Kvassir Global inc. Жодним чином не пов’язана з роботою Сергія Коновца в “Нафтогазі”: компанія не була і не є покупцем і постачальником жодного з підприємств, що входять до групи “Нафтогаз” або будь-яких інших компаній нафтогазового комплексу України”, – повідомили в “Нафтогазі”.

Інвестиції в Kvassir Global inc. відображені в декларації Сергія Коновця з моменту його повернення в Україну, підкреслюють в НАК. Співвласниками компанії є кілька українських та іноземних інвесторів, які не пов’язані з групою “Нафтогаз”, вони не були і не є державними службовцями і не займаються політичною діяльністю.

Крім того, в “Панамських документах” згаданий голова правління ВАТ “Укртранснафта” Микола Гавриленко. Згідно з опублікованою інформацією, Гавриленко є співвласником компанії TURITELLA, зареєстрованої в 1999 році в Панамі. “У 2007 році Микола Гавриленко вийшов з числа акціонерів TURITELLA і з тих пір не має до цієї компанії ніякого відношення”, – відзначають в “Нафтогазі”.

Правда України

коментарі: