Місія ОБСЄ помітила російський бомбардувальник над Донбасом

Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ 15 лютого помітили російський стратегічний бомбардувальник, на їхню думку, над окупованим Донбасом. Про це мовиться у черговій доповіді місії, опублікованій 18 лютого.

«О 10:00 15 лютого на околиці селища Старобешеве, в районі, неконтрольованому урядом (32 кілометри на південний схід від Донецька), патруль СММ побачив об’єкт, що летів на південному сході від патруля з південного заходу на північний схід», – розповіли спостерігачі.

Зазначається, що, ймовірно, мова йде про літак Туполєв Ту-95 або Туполєв Ту-142.

Того ж дня, з 10:50 до 11:10, такий же літак, імовірно, Ту-95 або Ту-142, бачив патруль, розташований на північний схід від Любівки, непідконтрольної урядові, що за 43 кілометри на південний схід від Донецька. Він пролетів на сході від патруля з півночі на південь і потім у зворотному напрямку.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН станом на кінець грудня 2018 року, за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей, майже 30 тисяч були поранені.

коментарі: