Відбувається серйозний відтік кадрів із ЗСУ – Чмут

Зараз в українському війську відбувається серйозний відтік кадрів, розповів Радіо Свобода керівник «Українського мілітарного центру» Тарас Чмут.

«І, в першу чергу, не так через фінансові проблеми, як через ставлення керівництва, через організацію служби, через неможливість нормального відпочинку, через неможливість якоїсь соціальної адаптації. І народ зараз іде з армії дуже масово», – зазначив він в ефірі телемарафону «Твоя незалежність».

З іншого боку, Чмут позитивно оцінює багато аспектів реформування війська, серед іншого – нову систему забезпечення військових харчуванням, а також вбачає поступ у забезпеченні дисципліни.

«Аватарів» стало дійсно менше, визнає експерт.

«Зараз є багато можливостей командирам і звільняти, і використовувати дисциплінатрін методи впливу. Тому («аватарів» – ред.) немає. «Аватари» з’явились через мобілізацію, коли прийшли різні люди, об’єктивно різні люди з нашого суспільства. Вони у нас у суспільстві є, і вони там всі зібрались, і отак вийшло. Це нормально», – каже він.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

Радіо Свобода проводить марафон «Твоя незалежність» у співпраці з телеканалом Espreso. Він триває – 7 годин, з 12:00 до 19:00. Всі обговорення зосереджувались на можливостях та завданнях, з якими Україна зіткнулася як з суверенна держава за роки незалежності.

 

 

коментарі: