Олімпіада-2018: українка з першої спроби не пробилася до фіналу змагань з могулу

Україна розпочала свої змагання на XXІІІ зимових Олімпійських іграх в південнокорейському Пхйончхані – першою на олімпійську трасу вийшла представниця могулу Тетяна Петрова. За результатами першої спроби у кваліфікації українка не змогла одразу пробитися у фінал. За словами тренера Сергія Чмеля, Тетяна Петрова допустила помилки у кінці траси і посіла 29-те місце.

Виграла кваліфікацію спортменка із Франції Перрін Лаффон, другою стала канадійка Енді Науд, а третьою – американка Морґан Шілд.

«Після другого трампліну Тетяна погано увійшла в «трасу», зробила широкі повороти, і за це судді зняли бали. Але це лише перша спроба. У нас є один день між змаганнями, будемо працювати над помилками, щоб вже 11 лютого показати кращий результат та вийти у фінальну частину. Для України вже сам виступ спортсменки на Олімпійських іграх у могулі – це досягнення. Тут є країни, які мають набагато більше досвіду у цьому виді, і все одно не змогли одразу потрапити до фіналу. Бо дуже сильні молоді американські спортсменки, які «заважають» пробитися до нагород», – прокоментував  Сергій Чмель кореспонденту Радіо Свобода.

З 30 спортсменок, які змагалися у кваліфікації з могулу, лише 10 здобули «путівку» до фінальної частини. Інші 20 представниць матимуть ще одну спробу.  За результатами найкращого виступу у двох кваліфікаціях до фіналу потраплять ще 10 спортсменок. Тож за комплект нагород боротимуться 20 найсильніших представниць могулу у світі. Друга кваліфікація відбудеться 11 лютого о 12:30 за київським часом.

Офіційна церемонія відкриття XXІІІ зимових Олімпійських іграх в південнокорейському Пхьончхані відбудеться сьогодні о 13:00 за київським часом. Українські вболівальники зможуть подивитися трансляції з Пхйончхану в прямому ефірі на телеканалі «UA: Перший» або на супутниковому каналі Eurosport 1.

Українська збірна на зимовій Олімпіаді у Пхйончхані представлена 33 спортсменами в 9 видах спорту. Олімпійські ігри триватимуть до 25 лютого. За новинами з Пхйончхану та Щоденниками Олімпіади стежте на сайті та сторінках Радіо Свобода у соцмережах.

коментарі: