Гідрометцентр: в Україні очікується потепління, опади і туман у неділю

По всій Україні у неділю буде хмарно, вночі та вранці у північних, західних та центральних областях туман, повідомляє Український гідрометцентр.

«Температура на Лівобережжі вночі 6-11 градусів морозу, вдень 2-7 градусів морозу; у західних областях вночі 1-6 морозу, вдень 1-6°тепла; на решті території вночі 3-8 морозу, вдень від 3 морозу до 2 тепла», – мовиться у повідомленні на сторінці центру у Facebook.

А синоптик Наталія Діденко попереджає також про можливі опади: очікується мокрий сніг, на Заході – з дощем (бо там найтепліше буде). 

«У Києві сьогодні вже атлантичне сіре вогке повітря примчало. 28 січня у столиці випадатиме мокрий сніг, найближчої ночі ще морозно, завтра вдень 0-3 градуси морозу, ожеледиця, ускладнення ситуації на дорогах, у суглобах, судинах та головах. Побережіть ноги від мокрої погоди», – радить вона.

Схожі синоптичні картини малюють західні погодні сайти, зокрема, американський wunderground.com. Згідно з цими прогнозами, тепло в Україні ставатиме із заходу на схід – у Львові плюсові позначки на термометрах фіксуватимуть уже в суботу, 27 січня, а от у Харкові чи Дніпрі температура стане близькою до нуля лише в понеділок, 29 січня.

коментарі: