Комісії приходять з перевірками до деяких з бажаючих оформити субсидію

subsydii

У місцевих органів влади є право за рішенням спеціальної комісії нараховувати субсидію на велику площу житла. Однак необхідно переконатися, що це насправді бідна людина, інвалід або пенсіонер. Тому комісії приходять з перевірками до деяких з бажаючих оформити субсидію.

Про це розповів віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

“Перевірки передбачені системою призначення субсидій. Але ходять тільки до тих, хто звернувся за додатковою, наднормативною допомогою”, — підкреслив чиновник.

Він пояснив, що субсидії розраховуються на певну площу житла, на певні соціальні норми.

“Але люди зазвичай живуть не за нормами, а в тих домогосподарствах, де вони живуть вже давно. Щоб нарахувати субсидію на всю площу житла, ми повинні розуміти, що ця людина дійсно є незабезпеченою. Так, у неї площа квартири або будинку виходить за ті нормативи, на які ми надаємо субсидію, але цій людині реально потрібна допомога”, — навів приклад Розенко.

У місцевих органів влади, за його словами, є право в таких випадках за рішенням комісії нараховувати субсидію на велику площу житла.

“Але вони повинні переконатися, що це справді бідна людина, інвалід або пенсіонер. Тому комісії і ходять”, — розповів Павло Розенко.

Правда України

коментарі: