Окупаційний прокурор Криму поклонська розуміє, що їй доведеться відповідати за свої злочини

poklonska-shluha

Підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська назвала інформацію про масове затримання кримських татар «спекуляцією», а затримання понад 30 мусульман у Сімферополі – «профілактичними заходами».

«Українські ЗМІ перекрутили інформацію і спеціально спекулюють. Ні про яке затримання кримських татар не йдеться», – сказала Наталя Поклонська.

Вона повідомила, що співробітники кримських управлінь Міністерства внутрішніх справ, Федеральної міграційної служби, Федеральної служби Російської Федерації з контролю за обігом наркотиків дійсно проводили профілактичні заходи в нічних розважальних закладах і клубах.

«Загалом перевірено було близько 50 осіб різної національності, куди входять росіяни, українці, кримські татари, чеченці, дагестанці та інші національності. Нікого не затримували, всіх перевірили на предмет перебування на обліках у різних розшукових даних. Усіх перевірили і відпустили, ніхто нікого не затримував, жодних заяв і зауважень не було, порушення прав також не допущено», – вважає кримський прокурор, підконтрольний Кремлю.

За її словами, за результатами роботи складено протокол про адміністративне правопорушення у зв’язку з перебуванням деяких осіб у стані наркотичного сп’яніння.

«Декого доставили у відділення поліції для перевірки документів максимум до 2 годин. Після встановлення особи вони вільно вирушили додому. Ніяких затримань не було», – вважає Поклонська.

За інформацією кримського адвоката Еміля Курбедінова, ввечері 1 квітня в Кримському селі Піонерське було затримано 35 мусульман, які перебували в місцевому кафе «Багдад». Усі затримані – кримські татари, їх доставили в Центр з протидії екстремізму і відпустили через 4 години. У затриманих взяли матеріал для аналізу ДНК і зняли відбитки пальців.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

ПРАВДА УКРАЇНИ

коментарі: