Азербайджанські ЗМІ повідомляють, що у результаті артилерійського обстрілу з вірменського боку загинув вимушений переселенець

karabah

Азербайджанські ЗМІ повідомляють, що у результаті артилерійського обстрілу з вірменського боку у селі Гарагаджі Тертерського району Азербайджану загинув вимушений переселенець Джалал Рагімов, а його син Орхан був важко поранений.

У Міністерстві оборони Нагірного Карабаху, сепаратистського регіону Азербайджану, заявили про загибель12-річного Вагінака Григоряна і поранення ще двох дітей під час обстрілів з боку Азербайджану.

За неофіційними даними, також є загиблі військові з обох боків. Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.

Ситуація у регіоні різко загострилася у ніч на суботу.

Міністерство оборони Вірменії звинувачує азербайджанську армію у наступі з використання артилерії, бронетехніки та авіації. Вірменська сторона повідомляє, що ракетний обстріл з боку Азербайджану вівся не лише по оборонних позиціях військових, але і по населених пунктах.

У Міністерстві оборони Азербайджану, своєю чергою, заявили, що Збройні сили Вірменії обстріляли позиції азербайджанської армії, використовуючи артилерію, міномети та і іншу великокаліберну зброю. За даними азербайджанського відомства, обстріл також вівся по низці житлових кварталів, розташованих неподалік від лінії зіткнення, тож було вирішено застосувати заходи у відповідь.

​Нагірний Карабах, населений переважно вірменами, оголосив про вихід зі складу Азербайджану у 1991 році. Це призвело до збройного конфлікту, під час якого Азербайджан втратив контроль над територією і загибелі близько 30 тисяч людей.

ПРАВДА УКРАЇНИ

коментарі: